Teknoloji serüvenim nasıl başladı

İsmail
Yazar: İsmail Tarih: 9 Haz 2020
Teknoloji serüvenim nasıl başladı

Teknolojiye olan ilgim nasıl başladı, nerelere geldi, bugün onu yazayım dedim.

Serüven ortaokul yıllarına denkgeliyor. Sene 2000’ler. Cebimizde biraz para var. 3 arkadaş internet kafeye gittik. Daha önceleri de bilgisayar denen aleti görmüşlüğüm var fakat bu sefer başka. Okulda bi bilgisayar dersimiz var ama bilgisayarda ne internet var, ne de oyun. İnternet kafeye gidince adeta çarpıldım. “Abi masa x’e 1 saat” deyip geçiyorsun. Bi araba oyunu var, her birimize yirmişer dakika düşüyor. Ama ne kadar çabuk geçen 20 dakika. Hem izlemesi zevkli hem de oynaması. Her neyse, burada internet kafeye başlamış olduk.

Lise yıllarında iş biraz daha değişti. Gene kafeye gidiyoruz. Millet counter atıyor, beni ilk saniyelerde vuruyorlar. Maç yapıyoruz, farkla yeniliyorum. Herhalde onun etkisiyle ben de oyun işlerini es geçtim. İnternet sitesine merak saldım. Bi de msn, yahoo falan var tabi. Birkaç blog sitesinden alanadı alıp bişeyler yazdım. O da böyle kaldı.

Üniversite yıllarında da sosyal medya hayatımıza girdi. Aslında ben biraz geç başlamışım sanırım.

Sonra ilk kez bu işe para yatırmaya karar verdim ama domain hosting falan hiçbir bilgim yok. Google sağolsun baya bi araştırma sonrası domain ve hosting aldım. İlk site yayında. Wordpress sağolsun. İş aslında çok basitmiş ama biz uzak kalmışız. Hem bizde para yoktu, hem de bu işlere para harcamak boş iş olarak görüldüğünden uzun yıllar bu yönümüz eksik kalmış. Sonra wordpress temaları incelerken yeni yeni şeyler öğrendim. Bu temaların satıldığı yerde ayrıca çok farklı kodlar, oyunlar, uygulamalar, resimler falan da satılıyormuş. Bi tane oyun kodu indirdim. Bilgisayarla ilk tanıştığım zamanlardan bu yana hep tüketici değil de üretici olmak istiyordum ama bi türlü para verip de bu tarafa geçememişim. Bu oyun kodu sayesinde Android Studio, XCode falanla tanıştım. Dökümantasyonu inceleyip bunları bilgisayara kurdum. Bi iki düzenleme sonrası oyun hazır. Sonra bunu yayınlama kısmı kaldı. Onu da yüklemek meğer paralıymış. Neyse ki Android için olanı ucuzmuş. Kodu reskin ettikten sonra yayınladım. Sonra da herşey birbiri ardınca geldi…

Youtube sayesinde kodlama öğrenmeye karar verdim. Android ve iOS’a az çok aşina oldum. Tam öğrendim diyemem, zaten o bilgiyle büyük uygulama ortaya çıkarmak da zor. Ama en azından hazır bi kodun büyük kısmını düzenleyebilme seviyesine yükseldim.

Her ne ise. Bizim teknoloji işlerinin serüveni bu. Şimdilerde her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Bakalım kaç farklı alanda neler ortaya koyacağız.

Yorumlar

comments powered by Disqus