İmamlar neden hedef tahtasında

İsmail
Yazar: İsmail Tarih: 30 Agu 2020
İmamlar neden hedef tahtasında

İmamlık bu günlerde en çok eleştirilen mesleklerin başında geliyor. Bu sebepten ötürü bu konuda yazmaya karar verdim. Eleştirilere yer vererek bunlara verilen cevapları yazmaya çalışacağım.

Yüksek maaş almaları

Yalanların en başında geliyor. Kamu çalışanları arasında normal seviyede bir maaş alıyorlar. Yaklaşık 3 bin 500 Lira civarında bir maaş alıyorlar. Öğretmenler ise ek ders hariç bundan daha yüksek alıyorlar. Ek dersle birlikte 6 civarı bir maaş alıyor öğretmenler. Eskiden limon satıp, ek iş yapan, o halde geçinemeyen öğretmenlerimizin çoğunun altında şu an BMW veya Mercedes gibi araçlar varmış. Tabi bu benim çevremdekilerden edindiğim izlenim :)

Çalışma saatleri

İmamların en çok eleştirilen yönlerinden birisi de çalışma saatleri. “Namaz ya nolcak zaten” modunda herkes. Ama belirli bir mesai kavramı olmaması burada en zor kısmı. Çünkü mesai olsa vakitler belli olur. İmamlıkta ise günün tamamı kayıtlı gibi. İki vakit arasında bi yere gitmek biraz zor, hemen acele gidip gelmek zorundalar. Mesela bir dostuna misafirliğe mi gideceksin, o zaman sadece tatil gününü bekle. Çünkü vakitler arasında gidip gelmen çok zor, yatsıdan sonra gideyim dersen zaten o vakit o kadar geç ki, o saatte misafirlik olmaz… Hasılı kelam, belirli bir mesai olmaması aslında işin kolay değil zor kısmı.

Lojman

Lojmanlar imamlar için zorunluluk. Çünkü imamların büyük kısmı köyde çalışıyor, köyde kiralık ev bulmak imkansız. Bulsalar bile camiye yakın olmak zorunda. Çünkü mesai olsa sadece günde iki kez gidip geleceksin ama imamlıkta 5 vakit gidip gelmek zorunda olduğundan yakın olmak zorunda. Ayrıca sabah-akşam ve yatsı vakitleri uzak yerden yürüyerek gidip gelmek de herkesin cesaret edemeyeceği bir durum. Çünkü her gün kedi, köpek vb. hayvanlarla karşılaşma ihtimali çok yüksek.

Tatiller

İmamlar diğer memurlara oranla en az tatil yapan gruptan. Bütün kamu personeli haftada 2 gün tatil yaparken, imamların sadece 1 gün tatil hakları var. O günde de zaten çoğu dışarı gitmediği için aynı işi yapıyorlar. Benim kafamı en çok kurcalayan kısımlardan biri bu. Neden bütün kamu personeline 2 gün izin varken imamlara 1 gün tatil hakkı var? Gerçekten ne sebeple böyle olmuş çok merak ediyorum… Senelik tatiller ise diğer memurlarla aynı sanırım. Kademe kademe değişen, 20 günden başlayan izin hakları var. Tabi gene konu öğretmenlere geliyor burada :) Adamlar senenin neredeyse dörtte birinde tatil yapıyorlar ve o halde kamu personelinin iki katı maaş alıyorlar. Gerçekten çok tuhaf bir konu.

Diğer konular

Benim aklıma gelen kısımlar bunlar. Sonra gelirse tekrar yazarım. Siz de başka şeyler varsa yorumlarda yazabilirsiniz :)

Yorumlar

comments powered by Disqus